måndag 12 november 2007

Stupid in America

Har du också suttit på youtube och kollat igenom alla klipp där en kille går runt i en random stad i USA och frågar folk enkla frågor inom ämnet allmänbildning? Frågor som; Vilken religion har en Buddist-munk, Säg ett land som börjar på U och dylikt.
Svaren är alltid katastrofala och det enda målet med dessa klipp är att göra narr av det egna folket.

En tanke som slog mig var vem de har att skylla. Borde de skylla sig själva för att de kollar för mycket på skit-tv? Ska man skylla på föräldrarna som inte verkar ha engagerat sig tillräckligt mycket i sina barn?
Jag såg tanken ur ett helt nytt perspektiv idag, för på youtube finns ett klipp som faktiskt verkar förklara en del av problemet; skolan.
ABC network gjorde ett program om det och valde att kalla det
"Stupid in America
How we cheat our kids"

Det framgår att kommunala skolor verkligen är bland det sämsta tidsfördriv ett barn kan ha. En mormor lärde på 5 minuter sitt barnbarn att skriva en mening som det tog en skola 4 år att INTE klara. En kille kunde inte läsa en barnbok, trots att han var 18 år!!!! Han fick träffa en privatlärare och efter ca. 30 timmar klarade han av böcker tre svårighetsgrader högre.

Detta är helt sjuka grejer men det är tydligen helt sant. Verkligen något att spendera en kommande halvtimme på, innan man börjar döma och hoppa på amerikanare för att de är kassa på att placera ut Irak på en karta (även om de har en tendens att sätta den kring Australien)

http://www.youtube.com/watch?v=pfRUMmTs0ZA

Annars så finns där ohyggligt mycket klipp med fler snabbfrågor och dem kan man titta på efteråt om man behöver sig ett skratt på nytt!

Tills vidare,
Shrek the Third var skittråkig.

"In terms of the war on terror,
which country do you think
would be the next to invade?
- I'm thinking, Italy"

2 kommentarer:

Mike Denial sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mike Denial sa...

det man dock inte ska glömma är att dessa inslag (både de snabba frågorna och 'stupid in america') är extremt vinklade för att stärka sina teser - mycket inspirerat av michael moore och hans upptåg. däremot är det ett intressant ämne och det ligger förmodligen mycket sanning bakom!